Meny Stäng

Thores tech-inlägg

Jag (Thore) gillar teknik väldigt mycket och kommer ibland att dela med mig av det jag reflekterar över. Kallar det lite roligt för ”Thores tech-inlägg”.
I detta inlägget kommer det att handla om internet och lite om dricksvattnet i Europa.
Vi har Telenor abonnemang med fast ip. Fast ip innebär t.ex att vi kan se Viaplay, HBO nordic och Netflix i vår husbil på vår resa genom Europa. Vi har upplevt en fantastisk 4G täckning genom Tyskland, Österrike, Kroatien och Italien. Vi har aldrig varit under 5 Mbit/s men ligger oftast på 15-20 Mbit/s! Utrustningen som vi har i husbilen heter Sierra wireless, airLink GX450, (innehåller både WiFi och GPS). Till detta så monterade vi Panorama fordonsantenn MiMo 4G/3G/2G + WiFi + GPS. Det är inte den billigaste utrustningen, ca 15000 kr monterat och klart men fungerar klanderfritt överallt!

Vad det gäller vatten som vi måste fylla lite varstans så känner vi oss inte riktigt säkra. Det är lite olika kvalitéer på vatten i Europa. Vi har dock ännu inte blivit sjuka men ändå… Vi har med oss tabletter som heter BioTab som vi har i vattentanken. Meningen var att vi skulle utrusta husbilen med vattenrening via UV-ljus innan vi åkte. Vi har en kompis som lovade att fixa fram detta, han hade tydligen för mycket annat att tänka på för att hjälpa oss med det (antecknar i min svarta bok);-)